Prikazujemo 1–30 od 399 rezultata

ŽALUZINE I ROLETNE

Žaluzine i roletne, bez obzira na razlog, prozori moraju biti pokriveni u nekom trenutku. više

Ponekad sunce sja prejako, ponekad su susjedi malo previše znatiželjni. Rolete i grilje pružaju privatnost kada to želimo i sjenu kada nam je potrebna. Neki su za van kao vanjski valjak, drugi se montiraju iznutra.

Dolaze u raznim stilovima, materijalima, bojama i uzorcima. Uz glavnu ulogu rolete, rolete i želuzine daju i svoju stilsku notu, pa možete odabrati one koje odgovaraju namjeni prostora. Ako prostor dobro odražava svoju namjenu, lakše se naviknuti na ulogu koju prostor treba. Primjerice, ako imate ured, dobro ga je opremiti na način da bude organiziranost, funkcionalnost i želju za napretkom. Ako želite urediti svoje urede tako da budu usmjereni na uspjeh, potražite inspiraciju u uredskom namještaju i dodacima.

Rolete i žaluzine nisu samo za urede, pristaju na svaki prozor. Važno je da služe svojoj dužnosti, zar ne? To ne znači da ne moraju biti u stilu s odabranom sobom. Istoj svrsi služe i vijenci za prozore te zavjese i sjenila. Dakle, možete odabrati stil prozorskih obloga koji će vam najbolje odgovarati i prostor koji treba zatamniti.

Ograde dobro služe ovoj namjeni da reguliraju privatnost cijelog doma. Možete ga postaviti po vrtu ili oko cijele kuće i pružiti dodatnu sigurnost. Za manje površine kao što su balkon, dvorište, vrt ili terasa, privatnost i hlad možete osigurati bočnim tendama, platnenim ili mrežama ili suncobranima.

Roletne
Prije izgradnje ili renoviranja kuće često se pitamo što ugraditi u svoj dom. Sjenila ili rolete? Rolo zavjesa je tradicionalno sjenilo koje pruža izvrsnu toplinsku zaštitu jer ljeti učinkovito sprječava prijenos topline sunčeve energije u prostor, čime se smanjuje potreba za aktivnim hlađenjem, a spuštenim zavjesama smanjuje se gubitak topline. zima. Omogućuju nam potpuno zamračenje i intimu, ali važan je i sigurnosni aspekt jer rolete u određenim kombinacijama mogu imati i protuprovalnu funkciju. Jednostavno održavanje i čišćenje ne smije se zanemariti kada su rolete u pitanju. Danas se uglavnom aluminijske rolete ugrađuju u ugradbene, vidljive ili nadprozorske ormare, a pogoni su mogući od ručnih samonavijajućih do motornih preko prekidača, daljinskog upravljača ili pametnog uređaja. Korisnicima je do sada nedostajao prvenstveno premium izgled, prikladnost za šire staklene površine i nešto svjetla u prostorijama koje kod klasičnih roleta kada su spuštene praktički nema.

Zašto su vanjske rolete toliko popularne?

Vjerojatno znate da današnje tržište sjenila za oči nudi veliki izbor. Dostupna su mnoga unutarnja i vanjska sjenila različitih vrsta, oblika i materijala. Nakon svakodnevne šetnje gradom vrlo brzo ćete uvidjeti da mnoge zgrade još uvijek imaju klasične vanjske rolete. Pitate li se zašto su toliko popularni? I što vam mogu ponuditi?

Montaža s vanjske strane sprječava zagrijavanje stakla, jer rolete hvataju sunce prije nego ono uopće stigne staklo. Na taj način sunčeve zrake uopće ne ulaze u prostoriju (osim, naravno, ako to ne želite i rolete su potpuno prekrivene), pa su izvrstan toplinski izolator koji osigurava upravo onu temperaturu u prostoriji.

Sa samo nekoliko okretaja možete brzo promijeniti kut roleta i time regulirati količinu svjetla koju propuštate u prostoriju. Kada je sunce najjače ili sija direktno u prostoriju, rolete ga mogu potpuno prekriti. Ali kada na kraju dana lovite posljednje zrake sunca, jednostavno ih potpuno otvorite. Sjenilima se može upravljati ručno ili automatski na struju

Više mjesta

Budući da se rolete ugrađuju s vanjske strane stakla, ne zauzimaju prostor iznutra. Ova prednost posebno dolazi do izražaja u malim prostorima. Osim toga, ne morate se brinuti da će rolete pokvariti dizajn interijera jer će biti sigurno pohranjene daleko od vaših očiju i očiju posjetitelja.

Budući da je vanjska strana prozora potpuno prekrivena kada su rolete potpuno zatvorene, ne morate se bojati nametljivih pogleda prolaznika. Budući da se rolete postavljaju izvana, ne zaklanjaju pogled iznutra.

Unutarnje rolete pravo su rješenje za Vaše prozore
Sve više kuća danas ima velike prozore, a na takve prozore je teško postaviti grilje, a na takav način se obično ugrađuju vanjske ili unutarnje rolete, jer bi tako trebalo biti praktičnije.

I kod nas imamo velike prozore, ali živimo u zemlji gdje smo mogli i bez roleta, ali smo ipak odlučili nabaviti jednu od skromnijih i najjeftinijih unutarnjih roleta za slučaj da nam ikada zatreba zamračiti prozore.

Godinu dana smo živjeli bez sjenila na prozorima i navikli se, ali kada smo stavili unutarnje rolete, svi smo bili iznenađeni izolacijom zimi. Da, dobro ste pročitali. Možda nam netko neće vjerovati, ali manje gorimo ako su unutarnje rolete na prozorima jer nas one izoliraju. Prvo nismo to odmah shvatili, ali onda sam jedne večeri spustio unutarnje rolete jer sam bio sam kod kuće i bilo mi je jako neugodno, nije mi bilo dobro jer sam imao osjećaj da bi me netko mogao promatrati . Kad sam se ujutro probudio, kuća je bila toplija nego inače kad su unutarnje rolete bile podignute preko noći.
Ako i vi mislite da vaši prozori mogu bez velikih sjenila, ugradite najjeftinije unutarnje sjenila i vjerujte da će vam poslužiti jednako dobro kao i sve druge skuplje.

Osim zasjenjivanja, glavna funkcija vanjskih sjenila je zaštita od topline jer sprječavaju zagrijavanje prozorskih stakala, a time i unutrašnjosti objekta tijekom ljetnih mjeseci. Osim uporabne funkcije, vanjske rolete su i estetski atraktivne te svojim različitim bojama mogu istaknuti vanjski izgled kuće.

Modernoj arhitekturi su potrebna kvalitetna i moderna, trendovska unutarnja sjenila, tim više što je trend sve veće transparentnosti i većih staklenih površina. To se odnosi i na privatne obiteljske kuće i na velike poslovne zgrade. Mogućnosti sjenčanja unutarnjim sjenilima su raznolike. Za vas smo provjerili što je trenutno IN na području zasjenjenja unutarnjih staklenih površina.

Plisirane rolete

Plisirane rolete danas su jedan od najpopularnijih sustava zaštite od sunca jer su vrlo svestrane. Plisirani sustav sastoji se od posebnog tekstila s integriranim trajnim naborima. Ovo sjenilo se može spojiti poput harmonike ili samo razvući da djelomično ili potpuno prekrije prozor. Nabori nude najfleksibilniji sustav zasjenjenja.

Moderne rolete od tkanine nemaju gotovo ništa zajedničko sa starim roletama
Rolo zavjese karakterizira jednostavnost korištenja i bogat izbor materijala. Oni se kreću od običnog platna u različitim nijansama boja, tkanina s uzorkom ili tkanina s otisnutim motivima, pa sve do ekskluzivnih tkanina različitih struktura. Rolo zavjese možete postaviti na gotovo sve vrste prozora i zidova ili stropova, budući da montažni profil znatno olakšava montažu.

Osim zasjenjivanja, glavna funkcija vanjskih sjenila je zaštita od topline jer sprječavaju zagrijavanje prozorskih stakala, a time i unutrašnjosti objekta tijekom ljetnih mjeseci. Osim uporabne funkcije, vanjske rolete su i estetski atraktivne te svojim različitim bojama mogu istaknuti vanjski izgled kuće.

Montaža unutar prostorije osigurava da su rolete zaštićene od vremenskih utjecaja i mogućih utjecaja štetnih neprilika. Oni također mogu lijepo nadopuniti dizajn sobe, budući da su dostupni u različitim bojama i oblicima. Vrlo su pristupačno rješenje koje je popularno kako u domovima tako iu poslovnim prostorima.