Prikazuje se svih 5 rezultata

HLADILCI ZRAKA

Hladnjaci zraka nisu prikladni samo za početak ljeta, već i za ostatak godine.več

U usporedbi s klima uređajem, hladnjaci zraka mogu smanjiti temperaturu u prostoriji samo za nekoliko stupnjeva, a osim blagog hlađenja omogućuju i čišćenje i ovlaživanje zraka. Kako rade rashladnici zraka i koje su njihove prednosti, a koje mane? Pomoći ćemo vam pri odabiru.
Ako se odlučujete između hladnjaka zraka i klima uređaja, razmislite o uvjetima u prostoriji u kojoj namjeravate koristiti uređaj. Ako se radi o prostoriji u kojoj vlažnost prelazi 50%, pogodan je klima uređaj. Nasuprot tome, u prostorijama s vlagom nižom od 50%, hladnjak zraka bit će prikladnije rješenje.

Na što se trebate usredotočiti pri odabiru hladnjaka zraka? Kapacitet hlađenja – što je veći kapacitet hlađenja, prostorija će se brže ohladiti. Funkcije – Osnovne funkcije uključuju ventilaciju, hlađenje, ovlaživanje i pročišćavanje zraka, napredniji modeli služe i kao ventilatori toplog zraka (grijači) pogodni za zimu. Volumen posude za led/vodu – činjenica koja se često zanemaruje, ali nije preporučljivo ignorirati je. Veličina posude za led ili vodu određuje koliko često ćete morati dodavati vodu/led. Očekivanja – Imajte na umu da se u pogledu kapaciteta hlađenja hladnjak ne može usporediti s prijenosnim ili konvencionalnim klima uređajima. Sa zdravstvenog gledišta pak općenito se preporučuje snižavanje temperature za najviše 6 stupnjeva u odnosu na okolinu, što mogu osigurati i hladnjaci.

Hladnjaci zraka nisu prikladni samo za početak ljeta, već i za ostatak godine. U usporedbi s klima uređajem, mogu smanjiti temperaturu u prostoriji za svega nekoliko stupnjeva, a osim što lagano hlade, čiste i vlaže zrak. Kako rade i koje su im prednosti i mane? Pomoći ćemo vam pri odabiru.

Preloader