NARGILE

Nargile SHISHA jedan je od instrumenata za pušenje duhana. više

Prvi zapisi o pušenju shishe datiraju iz 16. stoljeća u Indiji, to je prekrasan ukrasni proizvod.
Slavine se stoljećima koriste za oslobađanje od stresa i svakodnevnih briga.

Mnoga su plemena poznavala pušenje i duhan već prije 2000 godina, no prva nargila nastala je u Indiji prije par stotina godina. Bio je relativno primitivan, jer je bio napravljen od kokosove ljuske i slame. Odatle se njihova popularnost proširila u Iran i dalje u arapske zemlje.

Procvat je doživio pod Osmanskim Carstvom. Od tada se njegov izgled nije puno promijenio, samo se razlikuje po ukrasima koji se razlikuju od zemlje do zemlje.

Nažalost, lule su, kao i mnoge druge divne stvari iz prošlosti, doživjele veliki pad kada su cigarete ili njihovu svakodnevnu upotrebu. Međutim, pušenje cigareta nije isto što i pušenje nargile; stariji Arapi kažu da su cigarete za živčane ljude, one koji se ne mogu smiriti, dok pušenje nargile tjera da sjedneš, smiriš se.

Kada pušite nargilu imate vremena za razmišljanje. Uči vas strpljenju i toleranciji te daje osjećaj da znate cijeniti dobro društvo.

Dim nargile također je mnogo hladniji i opojniji od dima cigarete. Voda u posudi s vremenom postaje smeđa; pušači i također razna istraživanja kažu da je to zato što se kroz njega filtriraju štetne stvari koje inače direktno udišemo cigaretama, ali kod nas kod lula za vodu ostaju u vodi i do nas dolazi samo ono najbolje što lula ima za ponuditi.

Nekada su lulu pušili samo stariji i imućniji ljudi, a danas je ima posvuda. Pušenje nargile postalo je trend. Običaj se održao kroz stoljeća i pretvorio u pravu umjetnost, od izrade do dimljenja.

Preloader

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.