Prikazujemo 1–32 od 183 rezultata

FOTELJE

Dobivate je kada kombinirate stolicu s kaučem. Što je ovo?več


Fotelja, tako je. Vjerujemo da su stari Egipćani prvi izumili četveronožno sjedalo s naslonom, većini poznatije kao stolica. Najraniji primjerci pronađeni su u grobnicama iz 2680. pr. Čini se da su Egipćani bili prvi koji su marljivo koristili stolice. U renesansi oko 14. stoljeća nastaju stolice zvane Fotelje.
I danas možemo kupiti fotelje u renesansnom stilu, ali možemo odabrati modernije ili jednostavnije. Mogu se koristiti za razna okupljanja do 5 osoba. Zbog udobnosti koju pružaju fotelje, na njima možemo bez problema sjediti dugo, a zbog uspravnosti možemo ostati fokusirani. Stoga su prikladni za razna sabirna mjesta, bilo kod kuće ili u baru. Također ga možete koristiti u svoje vrijeme. Idealne su za čitanje knjige ili bilo čega što zahtijeva dugotrajno sjedenje bez nelagode. Ipak, želite li fotelju koja će više nalikovati ležaljci, odaberite naslonjač. Idealne su za zimsko čitanje uz vašu omiljenu knjigu. Jeste li jedni od onih kojima je zimi uvijek hladno? Priuštite si električnu perivu deku za jedno ili veću deku za dvoje.

Fotelje i taburei: praktično rješenje za svaki dom

Stres na poslu? Stres u špici, na putu kući? Kada je tako naporan dio dana konačno iza vas, ono što vam u svakom trenutku zaista treba je samo opuštanje. Drži, zar ne? I to je glavni razlog zašto kažemo da su fotelje i taburei ono bez čega ne možete. Pogotovo ako uzmemo u obzir bogatu ponudu fotelja i taburea u našoj širokoj ponudi. Uvjereni smo da za svakoga postoji fotelja i tabure koji mu omogućavaju maksimalno opuštanje. To, na kraju, ali ne i najmanje važno, dokazuju mnogi naši kupci u Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i, naravno, također u Sloveniji. Zanima li vas zašto su fotelje i taburei važna vrijednost za vaš dom i kako ih odabrati? Zatim čitajte dalje.

Fotelje i taburei

oni su praktično rješenje za gotovo svakoga. Taburei nam s jedne strane zbog svoje lakoće omogućuju jednostavno premještanje po stanu, a puno je i onih koji imaju posebno mjesto za odlaganje stvari. Vrsta taburea koja ima prostor za odlaganje ispod poklopca. Ne samo to. Također ima dvije ladice, što ga čini posebno praktičnim za pohranu.

Posjetite našu web stranicu i uskoro ćete se uvjeriti da u našoj ponudi ima još puno fotelja s prostorom za odlaganje. Kada govorimo o tome koliko su fotelje i taburei korisni, naravno da ne možemo zaobići praktičnost naših fotelja. Stoga pogledajte našu široku ponudu fotelja i vidjet ćete: budući da naš asortiman uključuje tako širok izbor fotelja, možete se zaljubiti u svoju novu fotelju. Izaziva li vam opremanje vašeg malog stana, garsonijere ili apartmana za goste samo sijede vlasi? Onda ćete sigurno biti impresionirani foteljama i tabureima koje predstavljamo.

Prvo ovaj komad namještaja, a zatim sve ostalo

Ako vas netko upita koji je komad namještaja najvažniji u dnevnom boravku, većina će sigurno bez oklijevanja odgovoriti: kauč. Tapecirani namještaj ili ako vam je draže sjedeća garnitura i dalje je srce životnog prostora, vizualno i funkcionalno. Posljednjih godina promijenila se percepcija životnog prostora. Stambeni prostor se otvorio i izrastao iz manjih pojedinačnih prostorija. Kao zaokružena cjelina sada objedinjuje kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Namjene pojedinih dijelova ostaju iste, ali se povezuju i isprepliću. Društvenost se u mnogim domovima preselila na veliki blagovaonski stol, no pravilno odabrana, kvalitetna sjedeća garnitura, koja je sada možda više mjesto za intimu i obiteljsko zbližavanje, i dalje ostaje središte ovog otvorenog prostora i prvo privlači očima članova obitelji i posjetitelja.

I dalje je to najveći komad namještaja u sobi pa se oko njega plete priča odnosno zajednička nit ostatka opreme. Dakle, izbor nije nužno jednostavan, mora biti promišljen i za njega potrebno je odvojiti vrijeme.

Sofa

naime ima dvije vrlo važne, jednakovrijedne funkcije. Prvi je njegova uporabnost, a drugi vizualna nota koju daje prostoriji te na taj način diktira estetiku cjelokupnog životnog prostora. Koju ćemo pri odabiru staviti na prvo mjesto ovisi o svakom pojedincu. Netko će prvo razmišljati o stilu i izgledu koji mu je blizak, drugi o upotrebljivosti. Obje, međutim, ograničavaju prostor dostupan za postavljanje sofe i drugih srodnih komada tapeciranog namještaja.

Prostor oko sofe trebao bi disati

U velikim prostorima, naravno, ima manje ograničenja ili ih uopće nema. Možete si priuštiti velike, luksuzne sofe, u obliku slova L ili U. Posebno su udobne za obitelji koje se vole družiti ili se navečer ušuškati na sofi. Udobni dvosjedi ili trosjedi, pogodni za uživanje i opuštanje udvoje, savršeno će se uklopiti u manji prostor. Veličinu i stil sofe stoga treba prilagoditi prostoru, ali je nemojte stisnuti u kut gdje neće doći do izražaja, gdje neće disati. Oko njega bi trebalo biti prozračno ako je moguće. Također je preporučljivo postaviti kauč dalje od izravne sunčeve svjetlosti i izvora topline kako ne bi izblijedio.

Sofa prilagođena stilu života

Prilagodite stil sofe svom životnom stilu. Izbor je zaista velik pa će oni koji se zaklinju u minimalizam i čiste linije, kao i oni kojima je bliži eklektičan stil ili provjerena domaća klasika, pronaći pravu sjedeću garnituru. Ipak, treba se pridržavati nekih savjeta. Ako vam je dnevni boravak malen, odlučite se za niske i manje masivne sjedeće garniture koje će sobi dati osjećaj veće prostranosti. Vitke noge i razmak između sofe i poda također će pomoći u stvaranju iluzije većeg prostora. Ako prostor nije ograničen, onda sofe s visokim naslonom izgledaju sjajno u sobama s visokim stropovima.

Boje? Kao bilo tko

Ako se dotaknemo i boja i materijala u koje su presvučene sofe, teško je govoriti o tome što je bolje ili ispravno. Svatko ima svoje sklonosti i poglede na to. U svakom slučaju, sjedeću garnituru biramo na dugi niz godina, stoga je ispravno odabrati materijale koji su izdržljivi, laki za održavanje i dovoljno neutralne boje da nam se neće prebrzo zasititi. Boje, živost ili završni detalj puno je bolje dodati tapeciranim dodacima. Jastuci i pokrivači mogu biti življih boja, također prekriveni cvjetnim ili geometrijskim uzorcima. Lakše ćemo ih mijenjati, pa i prilagođavati godišnjem dobu. Osvježenje si možete priuštiti i odabirom taburea i fotelja u hrabrijim bojama.

Kauč ​​bi trebao biti izdržljiv i praktičan

I sad dolazimo do kvalitete. Kauč ​​je jedan od najčešće korištenih komada namještaja, no ne mijenjamo ga često. Mora biti izdržljiv, udoban i praktičan. Zato je kvaliteta tako važna, samo lajkati neće biti dovoljno. Treba biti izrađen od kvalitetnih materijala i elemenata. Vrijedno je provjeriti punila, opruge, drvene dijelove i njihovu fleksibilnost, tkaninu ili kožu kojom su presvučeni.

Moderne sofe

renomiranih proizvođača mogu se pohvaliti vrhunskom kvalitetom, pažljivo odabranim materijalima i sofisticiranim dizajnom. Raznovrsnu kolekciju modernih sjedećih garnitura pogledajte u našem salonu ili na web stranici. U ponudi su i fotelje i moderne sofe, kod kojih su pojedina sjedala opremljena električnim mehanizmima koji omogućuju jednostavno podešavanje naslona i sjedala kako bi odmor u njima bio što bolji. Ali nemojte zanemariti kožne sofe ili sofe od tkanine.

Preloader