Prikazuje se svih 8 rezultata

LANCI ZA SNIJEG

Lanci za snijeg birajte iz široke ponude auto-moto opreme i artikalaviše

iz kategorije Lanci za snijeg. Za sve one koji redovito i ozbiljno koriste lance za snijeg preporučujemo lance za kombinirana vozila. Zimi će vam kvalitetni lanci pomoći da se snađete zaleđenom cestom ili eventualno snježnim brdom. S njima ćete se moći odvesti i do mjesta gdje inače ne biste mogli zbog uvjeta. Dakle, kako možete odabrati prave lance za snijeg za svoj automobil i koje karakteristike treba uzeti u obzir?

Možete birati između različitih vrsta lanaca i odlučiti se za kupnju najprikladnijeg. Najrasprostranjeniji za vožnju po snijegu i proizvedeni od čistog čelika su tzv čelični lanci. Njihova uporaba najprikladnija je u ekstremnim zimskim uvjetima. Karakteriziraju ih prednosti kao što su: izvrsne performanse, dug životni vijek i jednostavna ugradnja samo na pogonsku osovinu. No, istodobno su neki korisnici manje oduševljeni većom glasnoćom tijekom vožnje i činjenicom da čelični lanci nisu prikladni za sportske automobile.
Alternativnu opciju predstavlja tzv tekstilne, koje su zbog sintetičke tkanine otporne na trenje, te su pogodne za nešto manje zahtjevne uvjete. Zadovoljni korisnici navode da su lagani i praktični za spremanje, tiši su u vožnji od čeličnih lanaca, a prikladni su i za sportske automobile. Ipak, njihov životni vijek i stupanj trajnosti nešto su kraći, a nisu lanci koje biste postavili na svoje vozilo u doista ekstremnim uvjetima.

Odaberite lance za snijeg prema dimenzijama guma vašeg vozila. (širina, visina, promjer). Pri odabiru je potrebno voditi računa i o drugim podacima kao što su: visina lanca, debljina žice karike, oblik i najveća dopuštena nosivost lanaca.
Prije postavljanja lanaca potrebno je aktivirati ručnu kočnicu, vozilo mora biti parkirano na ravnoj površini, gdje nema prometa. Lanac se uvijek postavlja samo na pogonsku osovinu. (osim u slučaju vozila 4×4, gdje se lanac postavlja na sva 4 kotača). Prilikom postavljanja uvijek slijedite upute za uporabu pojedinačnih lanaca. Na početku odvezite nekoliko metara i provjerite pružaju li lanci dovoljnu trakciju. Najveća dopuštena brzina s lancima za snijeg je 50 km/h.

Preloader