Prikazuje se svih 15 rezultata

KONJSKO UZDE

Konjsko uzde, svatko tko posjeduje ili brine o konju više

svjestan je njegovog temperamenta
i kako je teško zadobiti njihovo povjerenje. Prvo smo pripitomili i pripitomili konje zbog njihovog potencijala, što nam je donijelo veliku pomoć u doba uzgoja prije izuma raznih strojeva koje danas koristimo. Sada konje uglavnom držimo blizu sebe jer nam mogu biti izvrsni prijatelji i društvo. Ali oni mogu biti stvarna potreba ako se prema njima ne znamo odnositi s poštovanjem. Stoga je nužan pravilan pristup konju i zapovijedanje uz minimalnu upotrebu fizičke sile. Konjske uzde su obavezna oprema. Željeni smjer možemo naznačiti konju vrlo laganim povlačenjem uzde. Također ga možemo usporiti nježnošću i pokazati da može ići brže blagim stiskanjem trbuha. Uz konju se također može pričvrstiti ular i konj se po potrebi može privremeno vezati.

Sport je aktivnost usmjerena na održavanje zdravog tijela. Počelo je s igrama koje su ljudi smišljali kako bi kratili vrijeme. Danas su pak neki sportovi vrlo ozbiljne i natjecateljske aktivnosti. Za mnoge oblike rekreacije potrebna nam je odgovarajuća sportska oprema. To nam omogućuje obavljanje aktivnosti koje bi inače bile teške i onemogućile ugodno iskustvo, ili čak nemoguće. Jahanje je već takav sport koji zahtijeva opremu. Goli jež brzo postaje neugodan, a konj bez uzde je manje upravljiv.

Kao i kod ježa, svi oblici rekreacije u prirodi mogu biti pravi užitak, jer smo okruženi prirodom, a pluća su nam ispunjena svježim zrakom. Suvremeniji oblik rekreacije, koji bi trebao biti dostupan svima, a usmjeren je uglavnom na oblikovanje mišića, je fitness.

Preloader