Prikazujemo 1–32 od 477 rezultata

JEDRO PROTIV SUNCA

Jedro protiv sunca, ljubitelji vrelog ljeta u svim nijansama hlada. više

Ovo je savršeno za one koji vole vruća ljeta. Shadow sails pružit će vam ono što tražite. Zamislite ljeto, pržeće sunce, šum vjetra i ležaljku, viseću mrežu ili čak vrtnu garnituru. S čašom hladnog pića u ruci opuštate se i opušteni i zadovoljni slušate pjev ptica. Jedro za hladovinu visi iznad vas, pružajući vam zaklon od sunčevih zraka i ugodnu svježinu. Možda vam treba samo sjena za balkon na sunčanoj strani ili zasjenjenje sunčane terase u poslijepodnevnim satima? Provjerite ponudu balkonskih tendi. Tako da možete uživati ​​u ledenoj kavi sa sladoledom bez straha od sunca. No možda vam baš treba sjenilo za vašeg razigranog i neumornog mališana koji se ne želi igrati s djecom. S takvom zaštitom može boraviti na svježem zraku cijelo ljeto, svaki dan.
Za savršeni ljetni ugođaj pogledajte našu ponudu vanjskih roštilja. Samo oni mogu zadovoljiti najzahtjevnije gurmane i vas ljubitelje ljetnih piknika. Porcija čevapa s mladim lukom i tu i tamo šalica pečenog kruha jako dobro dođe. Naravno, u vanjskim roštiljima, pećnicama i posuđu možete pripremiti i hranu za vegetarijance, primjerice tikvice, patlidžane i paprike na žaru. Ukusan…

Koje jedro izabrati?

Jedro za sunce ili sjenilo je komad tkanine (obično kombinacija platna sa sintetičkim vlaknima) koji je izrezan u pravokutnik ili trokut sa zategnutim, zakrivljenim stranicama. Rez je vrlo važan, jer će jedro s ravnom stranom početi tonuti zbog neravnomjernog prijenosa težine.

Na tržištu postoje različite veličine jedara koje možete prilagoditi svojim potrebama. Veće jedro preporuča se samo u slučaju kvalitetne izrade (kvalitetan materijal, kvalitetno pričvršćivanje i zatezanje, koje će izdržati ne samo vlastitu težinu jedra, već i vjetar ispod njega). Ako imate veću terasu, možda je bolje kupiti nekoliko jedara i postaviti ih tako da se preklapaju.

Fiksacija i vjetar

Zatim će se platno morati pričvrstiti preko vaše terase. Postoje dva načina pričvršćivanja, sidrenjem i spajanjem. Usidreno jedro puno je sigurnije od naleta vjetra, a manja je vjerojatnost da će potonuti.

Jedro se može učvrstiti u fasadu, u pod ili u potporni stup (preporuča se da se stup postavi pod kutom od 10-20° za optimalan prijenos sile). Bitno je da su mjesta pričvršćenja stabilna i da zajedno mogu izdržati i jače udare vjetra. Za sidrenje koristimo odgovarajuće vijke s prstenom, a jedro se na njih pričvršćuje zateznim vijkom koji će regulirati eventualno rastezanje (i tonjenje) jedra. Većina proizvođača jamči da jedra mogu izdržati udare vjetra do 40 km/s, no ipak je bolje jedro spremiti po buri.

Preporučujemo različite postavke visine. Jedro se učvršćuje na dvije do četiri točke različite visine i tako se stvara hrapav, izlomljen oblik koji će lakše odvoditi vodu i topli zrak koji se za vrućih dana može početi zadržavati ispod jedra.

Što je s bojom?

Moramo znati da je i boja vrlo važna za životni vijek jedra. Svijetle, neutralne nijanse bolje će stareti na vrelom suncu nego svijetle boje. Ipak, ne preporučamo bijelo jedro jer će uzrokovati neugodan odsjaj. Tako ćete najbolje proći s jedrom u pješčanoj nijansi, no možete ga nadopuniti manjim jedrom u boji po želji – samo imajte na umu da ćete ga morati češće mijenjati zbog izbljeđivanja.

Prednosti jedara u odnosu na druge nijanse:

– kada su potporni stupovi postavljeni, godišnje učvršćivanje jedra je vrlo jednostavno, kao i njegovo skladištenje,
– kvalitetno jedro služit će Vam više od deset godina,
– mnoga su platna presvučena i posebnom zaštitom od UV zraka koja osigurava siguran boravak na otvorenom,
– većina jedara je vodootporna, što će produžiti vijek trajanja vašeg vrtnog namještaja,
– platno propušta ljetni povjetarac pa će ispod njega uvijek biti ugodan povjetarac,
– jedro nema troškove održavanja,
– šarena platna ili njihove kombinacije uljepšat će vaš vrt.

Nedostaci jedara:

– nakon završetka sezone morate ga pospremiti jer ne može izdržati težinu snijega;
– platna u boji brzo blijede na suncu, a platna lošije kvalitete se brže troše i trgaju,
– ako je nepravilno postavljen na njemu će ostati voda, može ga oštetiti i vjetar.

Tende

Kada uređujete okolicu kuće ili za sunčanih dana želite ublažiti snagu svjetlosnih zraka, osim šatora, paviljona i sjenila možete se odlučiti i za korisne i posve praktične tende, tende ili pergole. U usporedbi s drugim sjenilima, tenda, tenda ili pergola dugo su postojane, a ako je izrađena od najkvalitetnijih materijala, možete joj osigurati i dug vijek trajanja. Stoga ne žurite s odabirom i kupnjom, već pogledajte web stranicu ceneje.si i usporedite mnoge ponuđače, među kojima su Medle i Senčila Bled, kako u pogledu materijala, kvalitete, tako i cijene, mogućnosti dostave i jednostavnosti ili složenost njegove instalacije.

Birajte između tendi, tendi i pergola prema dimenzijama, kako biste maksimalno zaštitili svoj dom od opasnih i štetnih UV zraka, a kunete li se u mir i intimu, njima se možete zaštititi od znatiželjnih pogleda susjeda ili prolaznici. Također se možete odlučiti na temelju prostora ili mjesta gdje ih želite postaviti. Tende, pergole i tende namijenjene su za oblaganje balkona i terasa te rasadnika i većih vrtova. Neki ih koriste i za pokrivanje parkirnog mjesta svojih automobila, čime nadoknađuju nedostatak garažnih mjesta.

Tende se razlikuju i po obliku. Širok raspon modernog potrošačkog tržišta tako omogućuje klasične ili tradicionalne, kao i polukasetne, kazetne, okomite i polukružne. Ako želite sjenilo koje koristite samo u posebnim slučajevima, svoju kupnju možete usmjeriti na “preklopnu” tendu. To je posebno preporučljivo kod plastificirane robe, jer je za kišnih dana jednostavno pospremite, presavijete i zaštitite materijal od vlage i upijanja vode.
Odaberite, dakle, tendu, tendu ili pergolu i zaštitite se od jake ljetne svjetlosti, osigurajte hladovinu u kojoj ćete vi i vaši gosti rado čavrljati uz kavu ispred terase ili pak osigurajte odgovarajući oslonac za biljke penjačice. Za to su prije svega više nego preporučljive pergole, a opet možete birati između drvenih, metalnih i letvičastih.

Sjenila

Prije nego što odaberete sjenilo ili paviljon, razmislite o dimenzijama ili o tome koliko prostora želite. Kao što je već spomenuto, odlučite se za način rasporeda koji vam se najviše sviđa i znate da vam neće stvarati dodatne probleme. Jedino tako možete uštedjeti vrijeme za sjedenje, kartanje, uživanje u moru ili opuštanje u vlastitoj dječjoj sobi. Osigurajte svoj prostor za mališane i djecu i doprinesite njihovoj igri izviđača ili Indijanaca sa suncobranima ili paviljonima.

Među širokom ponudom suncobrana ili paviljona možete odabrati i one s vratima, koja se potpuno otvaraju, a ispod njih možete smjestiti stol i klupe te tako buduće goste iz dnevnih boravaka kuće preseliti pravo na terasu.

Preloader