Prikazujemo 1–30 od 32 rezultata

OGRADE ZA RIBNJAKE

Ograde za ribnjake, svaka dublja vodena površina u vrtu opasnost je za malu djecu.više

Ako dijete padne u vodu, može se utopiti, čak i ako je dubina vode samo 10 cm. Vodene površine veliki su magnet za djecu, stoga moramo osigurati njihovu sigurnost.
Najviše su ugrožena mala djeca koja pužu ili su tek prohodala. I dalje su nespretni u svojim pokretima i, čak i ako samo promatraju ribnjak, mogu nenamjerno pasti u njega. Stariju djecu ribnjak privlači kao mjesto za igru. Ako su neoprezni, mogu upasti u to. Ako je bara duboka, može doći i od utapanja. Zaštitite ribnjak od male djece visokim i gustim raslinjem koje ne dopušta prolaz.

Još sigurniji način je izgraditi nisku ogradu oko ribnjaka, koja će im onemogućiti pristup vodi. Takva ograda nije prikladna za stariju djecu, jer će se moći popeti preko nje. Stoga je važno da bankina bude dobro ojačana i, čak i ako dijete stoji točno na rubu, neće popustiti pod njegovom težinom. Ako ne možemo postaviti ogradu i onemogućiti djeci pristup vodi, iznad ribnjaka postavimo jaku metalnu mrežu da ne padnu u vodu.

Takva mreža je prikladna za manje ribnjake. Djeci je voda vrlo privlačna i rado se igraju s njom. Pljuskaju po njemu, bacaju kamenje, štapove i porinu u njega čamce. Ako imamo malu djecu kod kuće, ima smisla prilagoditi ribnjak. Ribnjak treba imati najmanje 1 metar plitke vode dubine od 10 do najviše 20 cm uz obalu, koju iz dubljeg dijela treba ograničiti pojasom krupnijeg kamenja. Dno je ojačano pijeskom. Ovdje će se djeca moći igrati.

Preloader