Prikazujemo 1–30 od 93 rezultata

KOKOŠINJAC

Kokošinjac zahtijeva određenu brigu, kao i za sve više

domaće i druge životinje. Kada im pružimo prikladno okruženje, brinemo o njima, oni nam uzvraćaju zahvalnošću. Kada je u pitanju kokošinjac, nije dovoljno samo nahraniti kokoši i očistiti ih. Postoje kućice za male životinje koje im pružaju udoban i zaštićen prostor za boravak. Jedan takav kavez je gnijezdo s tri komore. U njemu će se vaše kokoši osjećati sigurno i imat će mir za nošenje jaja. Može primiti tri veće kokoši i olakšat će vam skupljanje jaja. Tu su i kućice za druge male životinje. Ako imate puno pilića, preporučamo vanjsku kokoš od pocinčanog čelika. Vrlo je prostran i odličan je izbor za vanjski, zatvoreni prostor za kokoši. Također je odličan jer se može koristiti kao kavez za zečeve, ptice ili bilo koju drugu životinju. Naravno, ako im takvo stanište odgovara. Brinite o svojim životinjama onako kako zaslužuju.

Ograda

Ako ih želite držati vani i ne želite da kake posvuda, razmislite o ogradi. Danas na internetu možemo pronaći prijenosnu električnu ili neelektričnu ogradu posebno za kokoši. Nema izgovora da ih ne sagradite u prirodi, na otvorenom, gdje se nalazi većina stvari koje su im potrebne. Ako kupujete električnu ogradu, onda vam treba i električni pastir. Dobro je imati električnog pastira, jer kokoši i pored podrezanih krila (kao što bi čovjeku podrezali nokte) skaču prilično visoko.

Nakon što osiguramo sve gore navedene stvari, onda sve postaje jednostavno. Uzgoj pilića postaje lak, a istovremeno osiguravamo najvišu moguću kvalitetu života za kokoši, a samim time i za nas. Ako uzgajate povrće ili imate vlastiti vrt, kokoši mogu biti od veće pomoći nego što možete zamisliti. S njima možemo stvoriti ogroman, živ i zdrav sustav koji je jednostavno nevjerojatan. Možemo napraviti veliki krug i razmjenjivati ​​hranu na jednostavan način. S njima možemo stvoriti vrt bez kopanja.

Na samom početku ovog sustava

kokoši moramo gledati drugim očima. Pridajmo im ulogu vrijednog, vjernog, točnog, susretljivog radnika koji svaki dan napravi više nego što očekujemo. Kada ih pustimo na travnati ograđeni prostor, kokoši počnu jesti travu i tako kositi našu travu. To može trajati tjedan ili dva, ovisno o tome koliko kokoši imamo. Na ovoj površini jedu nas sve štetočine koje bi mogle ugroziti vrt. Njihovo kakanje po površini može se pretvoriti u izvrsno gnojivo, a brstenje kandžama savršeno rahli tlo i tako nam potpuno priprema podlogu za vrt.

Ako želite pokriti svoj vrt, počastite ih hrpom mješavine lišća, pokošene trave ili čak stajnjaka (to im je najveći užitak) i sl., koju će rado rasporediti po gotovo cijeloj površini i hraniti se i zadovoljiti njihovu potrebu za pregledavanjem. Kada su gotovi, premjestite ih na drugu površinu. Ako ne želite da pripremaju vaš vrt, onda ih jednostavno premjestite brže.

Kad jedu travu, pomakni ih. U takav sustav možete uključiti i gusku, zeca ili puricu koji su tipičniji strvinari od kokoši. Osim što će obaviti sav posao, osigurat će vam svakodnevno svježa i zdrava jaja, a s vremenom i meso ako u njemu uživate. Sve to dobivate uz minimalna ulaganja: pustite ih van svako jutro, osigurajte im svježu vodu i hranu, a navečer ih zatvorite na sigurno. Sve to oduzima 10 minuta vašeg vremena ujutro i 10 minuta vašeg vremena navečer.

Preloader