Prikazuje se svih 7 rezultata

STRUGOVI

Strugovi, klasične univerzalne stružnice odgovaraju tako manje zahtjevima, kao i profesionalnim dijelom. U sklopu privlačne cijene dobit ćete vidljivu opremu koja vam omogućuje provedbu svih dijelova. Robustnost, kompaktnost i točna vrijednost prema mjerilima koja ih stroji u većini zadovoljavaju. Struženje bo poklicnim strugarjem postalo pravi užitak.
Pogledajte ponudu kvalitetnih električnih strojeva više

za širok spektar zadataka. Sve što trebate za svoj dom u vrtu, potražite u našoj web trgovini PunKufer.

Stružnica je najstariji obdelovalni stroj za struženje, koji se danas mnogo koristi u području strojarstva i lesarstva. Možete li čak reći, da gotovo ni radionice bez toga obdelovalnog stroja. Naprava je sestavljena iz postelje, vretenjaka, podajalnega menjalnika, sani s suporti, konjička i linete. Glede na njihovu razporedivost razlikujemo univerzalno, čelno, karuselno i revolversko stružnicu iz kojih su se naknadno razvile i kopirna, podstružilna, automatska i numerično upravljana (krajše CNC) stružnica. Univerzalne stružnice obično se koriste za izradu pojedinačnih proizvoda ili malih serija. Primjerice za održavanje i manje radionice, koristimo ih pa i tamo gdje su potrebni svestrani i raznoliki strojevi.

S predmetima napravama možemo stružiti uzdužno, priječno, vrezujemo lahko i valjaste in stožčaste navoje, Arhimedove spirale, vrtamo, grezimo, povrtavamo, režemo navoje z navojnim svedrima i čeljustima, ročno poliramo i pilimo. Dodatni alati također koriste struženje krugova, kopiranje i brušenje. Od svih vrst stružnic se univerzalno koriste po posebnom odvojenom mehanizmu za uzdužno i priječno postavljanje uz pomoć utornog vretena i mehanizma za rezanje navoja s profilnim orodjima, pri kojemu je najvažnije vodeće vreteno i dvodelna matica. Zbog svega naštetog oštećenja stružnice često imenujemo i stružnicu z vodećim i utornim vretenom.

Preloader