Prikazuje se svih 4 rezultata

SOLARNE ĆELIJE

Solarne ćelije, odaberite visokokvalitetne solarne ćelije više

i dugoročno smanjite troškove električne energije.

Sve ćemo Vam dostaviti brzo i potpuno zapakirano. Solarna energija je posljednjih desetljeća postala sve isplativiji način proizvodnje energije. Kako u kućanstvima tako i za upotrebu u industriji i šire. Solarne ćelije predstavljaju alternativu klasičnim mogućnostima dobivanja energije, a sunce je prirodni, obnovljivi resurs, čijim korištenjem se ne zagađuje okoliš. Sve veće potrebe za energijom zahtijevaju uvijek nova rješenja za dobivanje energije, a jedno od njih su solarne ćelije.
Cijena im je iz godine u godinu niža, budući da ih napredak tehnologije sve više približava prosječnom korisniku. Solarne ćelije pretvaraju svjetlost iz energije sunca u električnu energiju, a znanost koja se time bavi zove se fotonapon. Sunčevo zračenje sastoji se od različitih vrsta svjetlosti: ultraljubičaste, vidljive i infracrvene svjetlosti, od kojih svaka predstavlja različit postotak sunčeve energije koju pretvaraju solarne ćelije.

Cijena ovih pretvarača ovisi o raznim čimbenicima, ali inače su oni osnovni gradivni elementi fotonaponskog sustava. Rade i po sunčanom i lošem vremenu, kao i zimi, samo što tada proizvode manju količinu energije. Brz svakodnevni napredak tehnologije i industrije. A suvremena rješenja za iskorištavanje obnovljivih izvora energije donijela su i različite tipove ovih ćelija u području proizvodnje solarnih ćelija, od kojih su poznata otprilike tri različita.

Monokristalne solarne ćelije: imaju najveću učinkovitost sunčeve energije, jer su u laboratorijskim uvjetima u stanju pretvoriti čak 25% sunčeve energije u električnu, dok u normalnim uvjetima taj postotak iznosi 15 do 17% od ukupno prikupljene sunčeve energije. energije. Uvjet za njihov optimalan rad je što više sunčevog zračenja jer o tome ovisi izlazna snaga solarne ćelije. Cijena ovih ćelija je također najviša među svim vrstama solarnih ćelija zbog veće učinkovitosti. Uostalom, njihova je proizvodnja visokotehnološki sofisticirana, točna i precizna. Izrađene su od silikona, što malo povećava njihovu konačnu cijenu. Njihova slabost je što su kruti i ne mogu se prilagoditi površini.

Preloader