Prikazujemo 1–30 od 154 rezultata

GABIONI

Gabioni, dodajte poseban element svom vrtu ili dvorištu Gabion (od talijanskog gabion znači “veliki kavez”) više

je kavez, cilindar ili kutija ispunjena kamenjem, betonom ili ponekad pijeskom i zemljom za korištenje u građevinarstvu, izgradnji cesta, vojne primjene i uređenje okoliša. Kada se koriste u kućnom vrtu ili dvorištu, osim privatnosti, nude i učinak smanjenja buke iz okoline. Stoga su gabioni vrlo dobra ideja za one koji žive u blizini prometnih cesta ili željeznica. Ili možemo postaviti korito od gabiona usred vrta i na taj način unijeti estetski i prirodni element u prostoriju.
Gabioni mogu poslužiti kao ograda ili dio ograde ili kao cvjetnjak. Ali abion možete koristiti i kao vrtni stol. Gabion će svakako uljepšati vaš vrt ili dvorište. Tražite drugu vrstu ograde? Drvene ograde dobra su ideja bilo gdje u kući. Imate vrt uz kuću, a životinje i kukci marljivo “papaju” vaše usjeve? Zaštitite ih vrtnom ogradom. Volite li životinje i brinete li se o njima? Pogledajte zanimljive kućice za ptice i male životinje. Jeste li više mislili na zečiće ili piliće? Onda su kavezi za male životinje prava adresa. Provjerite i kategoriju Poljoprivreda.

Želite li interijeru svog doma dodati poseban element? Provjerite ponudu unutarnjih fontana. Kako bi cijela soba emitirala ugodne vibracije, pobrinite se za dekoraciju zidova. Želite li da ono što visi sa zida ima funkciju, odaberite zanimljive zidne police.

Da li ste znali? Prvi gabioni bili su okrugli kavezi s otvorenim vrhom i dnom, izrađeni od pruća i ispunjeni zemljom za upotrebu u vojnim utvrdama.

Moderni oblici i materijali

Pri odabiru materijala važnije od cijene je koliko će biti potrebno radova na održavanju, koliko će ograda biti čvrsta i koliko će joj biti dug životni vijek. Naravno, najviše se radi s drvom, a arhitektonski trendovi posljednjih godina idu u prilog materijalima koji ne zahtijevaju posebno održavanje. Najčešće i najpovoljnije rješenje su panelne ograde, nekada su pravi hit bile kamene ograde ili gabioni – to su košare punjene kamenjem – a najnoviji trendovi stavljaju ograde od okruglih i pravokutnih čeličnih šipki, cijevi ili perforiranog lima. naprijed .

Panelne ograde izrađuju se od čeličnih šipki ili žice, najčešće debljine četiri ili pet milimetara, plastificirane i pričvršćene na stupove. U usporedbi s inače jeftinijim mrežama u rolama, dosta su čvrste, ne zahtijevaju održavanje ni bojanje, u pravilu imaju najmanje deset godina jamstva protiv hrđanja, a vijek trajanja im je pet puta duži. Budući da se lako sastavljaju, mogu se čak i sami montirati uz striktno pridržavanje uputa za montažu.

Gabioni su kamene ograde masivnog izgleda čije su glavne prednosti prirodan izgled i učinkovito smanjenje buke iz okoline, a mogu se koristiti i kao zamjena za škarpu. Košare izrađene od čelične žice pune se kamenjem veće ili manje debljine, a stabilnost osiguravaju stupići koji se nakon punjenja sakriju između kamenja.

Gabioni su pletene ili zavarene košare ispunjene kamenjem. Mogu se puniti ručno na licu mjesta, a dostupne su i tvornički napunjene ćelije.

Ograde od perforiranog lima

stvaraju dašak modernosti, a osim sigurnosti daju i veću intimu jer ovisno o veličini uzorka više ili manje zaklanjaju neželjene poglede. Paneli su izrađeni od perforiranog lima. Dostupni su mnogi tipični i stoga cjenovno povoljniji uzorci, inače većina ponuđača također može prilagoditi uzorak željama klijenta. Stupovi i paneli površinski su zaštićeni vrućim pocinčavanjem i bojanjem pa održavanje gotovo nije potrebno.

Lamelne ograde

izrađuju se od metalnih ili aluminijskih profila koji se razlikuju po obliku lamela, a mogu se postavljati okomito ili vodoravno. Razmak između letvica također se može podešavati – ako su blizu jedna drugoj, prostor iza ograde potpuno je zatvoren od pogleda prolaznika. Lamele su vruće pocinčane i lakirane te nije potrebno održavanje niti obnavljanje.

Ograde od čeličnih šipki ili cijevi karakterizira elegantan i moderan minimalistički dizajn. Sastoje se ili od uspravnih cijevi stegnutih na vodoravni nosač ili od zakrivljenih šipki. Svi elementi ograde su vruće pocinčani i obojani u odabranu boju.

Gabioni nisu samo za ograde!

Moderan gabionski zid

Gabioni su kamene ograde masivnog izgleda čije su glavne prednosti prirodan izgled i učinkovito smanjenje buke iz okoline, a mogu se koristiti i kao zamjena za škarpu. Košare izrađene od čelične žice pune se kamenjem veće ili manje debljine koje se slaže u različitim linijama i oblicima, a stabilnost osiguravaju stupovi koji se nakon punjenja sakriju između kamenja.

Gabionske nadstrešnice

Prema stručnjacima, nadstrešnice od gabiona savršeno su prikladne za zaštitu vašeg automobila od vremenskih nepogoda. Gabione možete jednostavno sastaviti po svom ukusu, elementi ograde su adekvatno zaštićeni od korozije. Nadstrešnicu možete kombinirati s aluminijem, metalom ili drvom. Gabionski ogradni sustavi mogu biti visoki do 2 metra.

Gabioni kao ograde za smeće

Gabionska ograda za kante za smeće idealna je za prekrivanje kanti za smeće u vašem vrtu, a istovremeno služi i kao prekrasan vrtni dodatak.

Gabionska ograda oko bazena

Reputacija gabionskih ograda je zaštita okoliša. Ne zahtijevaju posebno održavanje. Sigurni su za ljude, životinje i okoliš. Gabioni, gdje god se nalazili, važan su i jedinstven element čak i za arhitekte. Mješavina je mnogih stilova gradnje i krajobrazne arhitekture. Atraktivan je i funkcionalan u isto vrijeme.

Gabioni oko vrtne kućice

Gabionske ograde nisu samo dugotrajan proizvod, već su i vrlo estetski – zanimljiva kombinacija čelika i kamena savršeno se slaže s prirodom i modernim građevinama. Iz tog razloga, sjaji u domovima i poslovnim prostorima, kao i vani. Prilikom punjenja košara koriste se agregati kao u suvremenim inženjerskim građevinskim projektima, što rezultira inovativnim i ekonomičnim rješenjem.

Gabionski roštilj

Roštilj na gabionima neizostavan je dio obiteljskih i prijateljskih druženja, proljetnih ili ljetnih zabava, zabava u vrtu. Košara za kamen bit će pravi spektakl u vašem vrtu.

[