Prikazuje se svih 2 rezultata

SUSTAVI KUĆNE AUTOMATIZACIJE

Sustavi kućne automatizacije, značenje kućne automatizacije više

može se izvesti iz podrijetla riječi, tj. spoja latinskog pojma “domus”, što znači vrijeme, i grčki sufiks “ticos”. Ovo ukazuje na discipline korištenja. Dakle, to je pitanje tehnologije za dom kojim upravlja sustav kućne automatizacije. Povezuje ih jedne s drugima i omogućuje vlasniku da ih nadzire na daljinu putem digitalnog sučelja. Ili putem sustava glasovnog upravljanja, koji su posljednjih godina vrlo uspješni na tržištu.
Kućna automatizacija omogućuje značajno povećanje mogućnosti i opcija koje nude različiti sustavi. Oni su prisutni u domu, optimiziraju potrošnju i omogućuju integraciju različitih funkcija. Kao što su upravljanje, udobnost, sigurnost, ušteda energije i komunikacija kojima upravlja jedna upravljačka jedinica kućne automatizacije.

U svakoj prostoriji kuće, osim klasičnog elektro sustava, nalazimo video portafone, protuprovalne i videonadzorne sustave, sustave klimatizacije i grijanja te terminale za korištenje audio, video i multimedijskih sadržaja, često povezane na internet. Sustav kućne automatizacije osigurava usklađen rad svih ovih sustava. Što povećava njihovu učinkovitost u smislu uštede, jednostavnosti korištenja i daljinskog upravljanja.

Za razliku od tradicionalnog sustava gdje se funkcije aktiviraju pomoću uobičajenih naredbi kao što su prekidači, dimmeri, termostati i slično. Oni ne mogu komunicirati jedni s drugima. Sustav kućne automatizacije omogućuje koordinirano upravljanje svim uređajima regulirano jednom točkom upravljanja i programiranja. Prednosti života u povezanom domu su brojne i uključuju, primjerice, paljenje svjetla, otvaranje vrata i kapaka, upravljanje klima uređajem i još mnogo toga.

Komunikacijski sustavi i sigurnosni sustavi komuniciraju interno ili eksterno. Također na daljinu putem pametnog telefona, tableta ili računala. Sinergija koja može povećati udobnost, uštedu energije, sigurnost i povezanost s komunikacijskim mrežama.

Preloader