Prikazuje se svih 30 rezultata

KUHINJSKE NAPE

Kuhinjske nape su kod kuhanja uz pribor, štednjak. više

A pećnice su nezaobilazne u kuhinji za glatko kuhanje. Osim toga, isisava zrak, pun mirisa nakon kuhanja i tako osigurava da se miris ne zadržava u stanu. Kuhinjska napa je mali dodatak kuhinji, ali velika akvizicija u kućanstvu.

 

Svaka domaćica svjesna je koliko je napa važna u kuhinji. Pogotovo kad kuha nedjeljni ručak. Posuđe iz naše ponude pogodno je za svako domaćinstvo. U ponudi imamo klasične, otočne i LCD ekrane.

Kuhinjske nape

su prije stotinjak godina bile samo puka fantazija, no danas ne možemo zamisliti kuhinju ni kuhanje bez njih. Prošli su dani otvaranja prozora tijekom kuhanja i, kao rezultat toga, smrzavanja u hladnim danima i znojenja u vrućim danima.

Kuhinjska napa, koja se najčešće naziva samo napa, je električni ventilator postavljen iznad štednjaka sa zadaćom uklanjanja mirisa, dima, masnoće i vlage iz kuhinje. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada kupujete novu kuhinjsku napu, od veličine i mjesta ugradnje do načina odvodnje i vruće zone.

Kuhinjske nape: vrste
Ugrađena napa
Ugradbena napa je mala, kompaktna i savršena za manje kuhinje. Obično su ugrađeni u kuhinjski zidni ormarić. To znači da ugradbene nape nisu idealan izbor ako imate veću ploču za kuhanje ili kuhinju, jer neće moći tako brzo očistiti zrak.

Klasična kuhinjska napa
Klasična kuhinjska napa sa šiltom idealna je za manje kuhinje. One su jedan od jeftinijih tipova kuhinjskih napa i lako se postavljaju na kuhinjski zid pod pravim kutom, dajući lijepu i urednu završnicu.

Ugradbena kuhinjska napa – napa na izvlačenje
Ugradbena kuhinjska napa ili napa na izvlačenje, poput ugradbene nape i klasične kuhinjske nape, dobro pristaje ako imate ograničen prostor. Neki modeli čak imaju rastezljivi teleskopski dio koji može pokriti veće ploče za kuhanje.

Napa u stilu dimnjaka
Nape za dimnjak vašoj kuhinji daju tradicionalni izgled. Razlikuju se u veličini tako da se savršeno uklapaju u vašu kuhinju, bez obzira na veličinu. Za najbolje rezultate imajte na umu da će napa koju kupite biti iste veličine ili veća od vaše ploče za kuhanje.

Stropna napa
Stropna napa je u ravnini sa stropom, što znači da vam ne smeta ako više volite taj “čisti” minimalistički izgled. Stropna napa dostupna je u različitim veličinama, tako da nećete imati problema pronaći pravu za svoju kuhinju.

Otočna kapuljača

Otočna napa savršeno pristaje ako je vaša ploča za kuhanje postavljena na kuhinjski otok. Otočna napa visi sa stropa iznad vaše ploče za kuhanje i daje prostoriji elegantan i zadivljujući izgled. Također su obično prilično velike, što znači da čak i velike otvorene kuhinje mogu potpuno osloboditi dima i mirisa.