Prikazuje se svih 15 rezultata

KOLICA ZA KUĆNE LJUBIMCE

Kolica za kućne ljubimce, bilo na odmoru, u školu za pse ili kod veterinara, više

svaki će ljubimac kad-tad krenuti na put automobilom. Neadekvatan prijevoz i ignorirani čimbenici rizika mogu imati strašne posljedice. Stoga je životinju u automobilu potrebno tretirati kao pravog putnika i pravilno je pripremiti za put.
Mnoge obitelji među svojim članovima imaju jednog ili više kućnih ljubimaca. Koja, kad cijela obitelj ide na duže putovanje, nikako ne bi smjela ostati kod kuće. Tada je većina priprema usmjerena na udobnost ljubimca i, naravno, ostalih putnika u automobilu. Ali sigurnost je od sekundarne važnosti. Osim dužih godišnjih odmora, kućni ljubimci su često i na kraćim putovanjima. Bilo u vrtić, veterinaru, polazišnu točku izleta u prirodu ili školu za pse, gdje vlasnici često potpuno preskaču sigurnosne pripreme. Oduzimaju previše vremena. Nitko ne planira doživjeti nesreću kada sjedne za volan, ali nažalost svijet ne funkcionira tako.

Među najčešćim putnicima životinjskog svijeta su psi, koji su, prema iskustvima policijskih službenika, rijetko kada adekvatno osigurani te najčešće imaju ulogu suvozača na prednjem sjedalu ili se slobodno šetaju u prtljažniku automobila. Njihov broj na cesti nije zanemariv, jer samo registar pasa u Sloveniji broji oko četvrt milijuna četveronožnih prijatelja.

Tome su se prilagodili i stručnjaci i proizvođači automobila. U tandemu razvijaju dodatnu opremu za povećanje sigurnosti domaćih životinja u automobilu. Adekvatan i siguran način prijevoza domaće životinje nije ključan samo za životinju. Ali i za ostale putnike u vozilu. Životinja koja nije vezana slobodno se kreće po vozilu te stoga predstavlja smetnju vozaču i može mu odvratiti pozornost od vožnje. Zbog zakona fizike, u slučaju naglog usporavanja ili čak sudara, sve u automobilu što nije dobro pričvršćeno sigurno neće ostati na mjestu.

Preloader

Kolica za kućne ljubimce

Kolica za psa plava

102,89 

Kolica za kućne ljubimce

Kolica za psa crvena

109,19