Prikazuje se svih 28 rezultata

REZAČI

U konstrukciji, proizvodnji, popravku i izradi, dizajnu više


materijal neizbježno. Kako ga dizajniramo ovisi o našoj želji ili potrebi. Meki materijali se lakše savijaju, sabijaju i prilagođavaju, dok su tvrđi materijali poput metala, betona, cigle, granita, stijena itd. zahtjevniji. Takvi se materijali obično lome, bruse i režu. Oprez je iznimno važan kod strojne obrade, posebno kod rezanja. Na sigurnost korištenja utječe i kvaliteta oštrica koje koristimo. Iz rezača odaberite odgovarajuću vrstu prema namjeni. Za industrijske primjene i građevinske radove najvjerojatnije će vam trebati dijamantni disk za rezanje. Za izradu i proizvodnju nakita, namještaja i drugih proizvoda vjerojatnije je da će se koristiti alati kao što su rezači pločica i šindre te rezači armature.

Drvo se, za razliku od metala i kamena, zbog svoje strukture niti ne reže, već pili. Olakšajte svoj posao kvalitetnom žagom. Naravno, rezanje i piljenje nisu jedini način oblikovanja tvrdih materijala. Mljevenje je također važno, posebno u završnim koracima. Odaberite pravu brusilicu za svoj projekt. U ponudi se nalazi i brusilica za bušilice, noževi, škare i ostala oštrica. Tako će kod kuće uvijek sve biti oštro, bez puno truda.

Prilikom popravka i proizvodnje obično kombiniramo različite dijelove u jednu zajedničku funkcionalnu cjelinu. To se može riješiti bušenjem i korištenjem raznih svrdla i tokarilica, sve do jednostavnih čavala i čekića. Međutim, kada obrađujemo metal, obično se okrećemo lemilicama.

Kao i u prirodi, nešto treba rastaviti ili uništiti. Ili jednostavno stisnite pritiskom za koji gole ruke nisu sposobne. Tada na scenu stupaju kompresori.