Prikazujemo 1–32 od 156 rezultata

OGLEDALA

Ogledala su neizostavan dodatak svakom domu. više

Izvrstan ukras za svaku sobu i svakako su nam potrebni. Gotovo svatko od nas pogleda se u ogledalo nekoliko puta dnevno, pa zašto jedno ne imati  gdje god se okrenemo?

Nudimo vam veliki izbor ogledala. Žene će nesumnjivo biti impresionirane kozmetičkim stolom s ogledalom. U ormaru ima dovoljno mjesta za veće stvari, a  LED svjetla odmah pronađu ono što vam treba. U ogledalu odmah možete vidjeti kakav vam je nakit s odjećom i spremni ste za polazak. Ormarić je također u smeđoj i crnoj boji. Za kupaonicu predlažemo ogledala s LED svjetlom, pristojan, ali moderan dizajn savršeno će se uklopiti u svaki stil. Ako ne znate kako upotpuniti izgled hodnika, ugradite ogledalo od punog recikliranog drveta. Uz ovaj nevjerojatan dizajn, neće vam trebati ništa drugo kako bi hodnik bio jedinstven. Elegantni dodaci i zrcalne pločice na vama su da odaberete najatraktivnije.

Kako odabrati ogledala za svoj dom?

Kod postavljanja ogledala posebnu pozornost moramo obratiti na to gdje ćemo ih ugraditi. Pritom se moramo pridržavati određenih pravila koja će nam pomoći da ogledala ne postavljamo bilo gdje. Kakva ogledala postaviti, primjerice, u kupaonicu, hodnik ili dnevnu sobu također je korisna informacija koja nam može pomoći u uređenju prostorija ogledalima.

Ogledala u dnevnom boravku i blagovaonici oduševit će vas posebnim efektom
Dnevni boravak i blagovaonica središnji su životni prostor u svakom domu. Ovdje se sastaju članovi obitelji, rodbina ili prijatelji, pa ogledala mogu unijeti dodatnu raznolikost i udvostručiti pozitivnu atmosferu u ovim prostorijama.

Ako imate malu blagovaonicu, onda je nema potrebe opremati velikim ormarima ili komodama. Umjesto toga, postavite ogledalo u blagovaonicu. Najbolje ga je postaviti iznad malog ormarića ili ladice, negdje na bočnom zidu. Ovako postavljeno ogledalo će udvostručiti atmosferu u prostoriji.

Dnevne sobe obično su dio doma koji već ima puno prirodnog svjetla. Ipak, ogledala u njima daju poseban efekt. Možete birati između manjih i većih ogledala. Naravno, morate imati i dovoljno mjesta za tako velika ogledala, inače se neće vidjeti. U ovom slučaju, takva su ogledala poput komada namještaja koji sobi daje dodatnu dubinu i svjetlost. Najbolje ih je postaviti na zid nasuprot prozora jer će na taj način dodatno reflektirati prirodno okruženje vani.

Neka mali prostori izgledaju veći s ogledalima

Hodnici i hodnici obično su mali dio našeg doma. Obično su to male prostorije bez prozora i prirodnog svjetla pa te prostorije vape za ugradnjom ogledala. Ako ćete ugraditi ogledalo u dugačak hodnik, nemojte ga postavljati nasuprot ulaznih vrata, već odaberite jedan od bočnih zidova.

Ogledala u malim hodnicima i hodnicima tako vizualno povećavaju prostor, a ujedno imaju važnu dodatnu funkciju, naime, da se na brzinu pogledate na putu do posla ili škole. Ogledala su također sastavni dio mnogih garnitura namještaja, koji su namijenjeni za opremanje predsoblja ili hodnika.

Jednostavno ne možemo zamisliti kupaonicu bez ogledala

Kupaonica je životni prostor u kojem svakako ne smije nedostajati ogledalo. Kupaonice su obično ograničene prostorom, pa su obično manji prostori. Stoga je dobrodošlo u nju ugraditi veće ogledalo koje će vizualno povećati kupaonicu.

U kupaonici je ogledalo također izniman funkcionalan dodatak. Cijela vaša osobna higijena temelji se na ovom kupaonskom ogledalu, stoga ga postavite tako da u njemu vidite cijelo svoje lice. Najčešće mjesto za ogledalo u kupaonici je iznad umivaonika, ali neće biti ništa loše ako u kupaonicu postavite i neko drugo dodatno ogledalo.

Budite oprezni kada postavljate ogledala u spavaću sobu

Spavaća soba je jedini životni prostor gdje vam savjetujemo da ne postavljate ogledalo. Inače, već danas možete kupiti mnoge ormare s ugrađenim ogledalima, ali ih treba izbjegavati. Budući da je spavaća soba namijenjena isključivo za odmor, svako ogledalo bi vam ometalo san. Glavni razlog je taj što staklene površine reflektiraju ono što se događa u prostoriji, što može jako ometati vaš san.

No, ako ipak inzistirate na tome da u spavaćoj sobi imate ogledalo, tada izbjegavajte područje oko glave ili nasuprot kreveta.

Kako postaviti ogledala za najbolji učinak?

Prije kupnje morate barem otprilike znati gdje ćete postaviti ogledalo. Nisu sva ogledala namijenjena za vješanje. Neki su dizajnirani da se lako postave uza zid, dok se drugi jednostavno zalijepe za zid. U svakom slučaju prije kupnje potrebno je znati za koji ćete se postupak montaže odlučiti.

Za najbolji efekt zrcala, savjetujemo vam da se pridržavate nekih načela:
nemojte vješati ogledala previsoko u sobi, jer u ovom slučaju odražavaju samo stropno svjetlo, ali ne i ono što se događa u sobi;
izaberite okomita ogledala za široku sobu, dok su horizontalna ogledala prikladnija za dugu sobu;
najveći učinak postići ćete ako ogledala postavite nasuprot prozora ili na zidove koji su okomiti na njih;
jednostavno prislonite velika ukrasna ogledala na zid.

Kakva su ogledala najprikladnija za vaše sobe?

Danas vam je na raspolaganju mnogo različitih ogledala. Razlikuju se prvenstveno po veličini, a možete birati između većih i manjih ogledala. Sam odabir ovisi i o veličini prostorije u koju ćete ugraditi ogledalo.

Velika ogledala uglavnom su namijenjena razbijanju monotonije u prostoru, ali ako su prostorije male, vizualno ih povećavaju. Uz veliko ogledalo sigurno ćete izbjeći osjećaj skučenosti, a pridonijet ćete i unošenju više prirodne svjetlosti u dom. Za velika ogledala također morate imati dovoljno prostora za njihovo postavljanje. No tih problema nemate s manjim ogledalima s kojima možete postići identičan učinak.

Ogledala se razlikuju i po obliku i vizualnom izgledu. Danas možete nabaviti ogledala praktički bilo kojeg oblika. Neki od njih imaju ugrađen dodatni okvir, dok su drugi bez okvira. Ogledala u okvirima prvenstveno su dekorativne prirode, a okvir može biti odlučujući čimbenik u tome hoće li određeno ogledalo odgovarati vašem stilu uređenja interijera. Ogledala bez okvira stoga su neutralnija i najčešće ih nalazimo u kupaonicama.

Svaka prostorija treba ogledalo koje je optički povećava i dekorativno uljepšava. Na internetu je moguće kupiti ogledala različitih dimenzija, oblika i boja koja mogu uljepšati svaki prostor. Neka ogledala su namijenjena za vješanje, dok su neka samostojeća.

Optičko povećanje prostora

Svako ogledalo optički povećava mali prostor, osvjetljava mračne kutove i pokazuje nam kako izgledamo. Pravilno postavljeno ogledalo uljepšat će nam dan. Odbijat će sunčevu svjetlost i obasjati našu sobu ugodnom svjetlošću. Odrazit će se na ostatak prostorije, što će prostoriju vizualno učiniti većom i prozračnijom. Ujedno će nam uvijek dati osjećaj da nismo sami u prostoriji.

Viseći ogledalo iznad kamina ili u kupaonici

Ukrasna ogledala mogu se postaviti na različita mjesta u pojedinim dijelovima prostorije. Ako se postavlja iznad kamina, trebao bi visjeti najmanje 10 centimetara iznad ruba kamina jer na taj način neće biti mrlja i prljavštine od čađe iz kamina. Ako ga planirate ugraditi u kupaonicu, trebao bi visjeti neposredno iznad umivaonika. Tako tijekom pranja zuba i čišćenja zubnim koncem stalno gledamo u unutrašnjost usta. Zbog vlage preporuča se kupaonsko ogledalo dodatno pričvrstiti na pločice ljepilom ili silikonom.

U koje prostorije postaviti ogledalo da bi se istaknulo?

Ukrasno ogledalo možete postaviti u bilo koju prostoriju u kući. U dnevnom boravku neka bude okrenuta na južnu stranu jer će se u njoj lijepo reflektirati popodnevno sunce. U blagovaonici ogledalo postavite samo s jedne strane blagovaonice, gdje će se lampa ili luster reflektirati u ogledalu. Važno je, međutim, da svjetlo ne bude prejako jer će refleksija biti previše uznemirujuća. Ako imate dugačak hodnik bez prozora, dobro je postaviti ili jedno veliko i široko ogledalo s okvirom ili više manjih koje složite u svojevrsni mozaik.