Prikazujemo 1–30 od 511 rezultata

KUPAONSKI ORMARIĆI

Kupaonski ormarići, imate li dovoljno prostora za pohranu u svojoj kupaonici?više


Mnogi od nas suočeni su s predmetima kojima na neki način nije mjesto. Premještamo ih s jednog kraja na drugi i baš nigdje ne stanu. Kupaonica zasigurno nije mjesto za odlaganje smeća, ali nakon dugotrajnog korištenja možemo saznati da bismo željeli neki dodataki ili tri kupaonska ormarića.

Ovisi o tome kako koristite svoju kupaonicu. Ako ga imate samo kao kupaonicu, tada će vam vjerojatno biti dovoljna odgovarajuća kupaonska garnitura za držanje kozmetike i ručnika. Međutim, ako u kupaonici imate perilicu ili čak sušilicu, trebat će vam neka dodatna oprema. Asortiman kupaonskih ormarića također uključuje stalke i ormariće posebno dizajnirane da odgovaraju perilici rublja. To vam daje dodatni prostor iznad onoga što stroj zauzima. Opremite svoju kupaonicu ili čak spavaću sobu košarama za rublje, ponuda je raznolika!

Kako bi korištenje kupaonskog vapea bilo još praktičnije i ugodnije, opremite ga kupaonskim priborom. Kupaonski tepih spriječit će klizanje pri izlasku iz tuša ili kade, a ujedno će spriječiti i hladne noge. Kako biste osigurali da se ručnik nakon upotrebe lijepo osuši, odaberite stalak za ručnike po svom izboru.

Vaša kupaonska oprema već je dotrajala ?

U trgovini PunKufer rado pomažemo našim kupcima pronaći pravu odluku prema njihovom ukusu, potrebama i željama. U našoj ponudi pronaći ćete svu opremu i namještaj za svoju kupaonicu. Pogledajte ponudu tuš kada i kabina, kupaonskog namještaja i raznih ispirača. Za sve dodatne informacije o našim proizvodima i uslugama dostupni smo putem telefona.

Iako je kupaonica obično manji prostor u našem stanu, to ne znači da je ne možemo urediti u pravi centar za maženje i njegu. Bila mala ili velika, s prozorom ili bez njega, naša kupaonica uvijek može biti funkcionalna i opuštajuća uz pomoć odgovarajuće kupaonske opreme. Posljednjih godina trendovi na području kupaonske opreme doživjeli su radikalnu transformaciju. Monotoniju koja je inače vladala u kupaonicama zamijenile su jarke boje i različiti oblici, boje i veličine.

Savjeti za postavljanje kupaonske opreme

Već pri planiranju kupaonice razmišljamo o svim elementima koji će nam trebati. Kupaonska oprema koja se najčešće ugrađuje u kupaonice je WC školjka, umivaonik, barem jedan

kupaonski ormarić, ogledalo, tuš kabina ili kada, a često i bide ili pisoar. U kupaonici se obično nalazi perilica i sušilica rublja te mjesto za odlaganje prljavog rublja. U kupaonici je i radijator, po mogućnosti cijevni, na kojem se mogu sušiti i ručnici. Ponekad se tu nalazi i bojler koji se također može sakriti u ormar.

Umivaonik nemojte postavljati iza vrata jer se u višečlanim kućanstvima često događa da netko pere zube dok drugi ulazi. Kako se iznad umivaonika obično nalazi ogledalo, dobro je da umivaonik bude osvijetljen prirodnim svjetlom (ako je moguće, naravno). Iza sudopera ostavite najmanje 80 centimetara prostora, osim ako postoji element koji je niži od njega.

WC školjka ne bi trebala biti u središtu pozornosti, idealno je da je ovakav prostor barem malo odvojen od ostalih elemenata. Može se djelomično natkriti kadom ili tuš kabinom, ali možemo zamisliti i pomičnu pregradu (budući da omogućuje veću privatnost).

Kupaonska oprema, poput tuš kabina i kada, obično je dio prostorije koji je u velikoj mjeri obložen keramikom. Ako ćemo ugrađivati ​​oba elementa, najbolje je da stoje jedan do drugog. Za ljepši i elegantniji učinak mogu se obložiti i keramikom.

Kako opremiti malu kupaonicu?

Kupaonska oprema koju odaberete prije svega mora biti prilagođena veličini prostorije u kojoj će se nalaziti. Svakako nema smisla da kupaonska oprema koju odaberete bude premala ili prevelika za sam prostor te da zauzima premalo ili previše mjesta.

Ako imate malu kupaonicu, savjetujemo vam da odaberete malu, funkcionalnu i ekonomičnu opremu. Prostor u koji će biti postavljen umivaonik treba biti opremljen kupaonskim ormarićem s ugradbenim umivaonikom, jer prostora za odlaganje i organiziranje ručnika i ostalih potrepština za njegu nikada nema previše. Također možete ugraditi ormarić s ogledalom iznad njega, umjesto samostalnog ogledala. Preporučamo ugradnju tuš kade s tuš kabinom jer se u tuš kadu može uliti i nešto vode. Umjesto kade svakako će bolje rješenje biti tuš kabina koja zauzima manje prostora. Naravno, kupaonica uključuje i WC školjku, ispirač i bide. Na tržištu su također dostupni u kraćim ili užim oblicima kako bi se što bolje prilagodili potrebama male kupaonice.

Kako se perilica rublja i sušilica obično također nalaze u kupaonici, u ovom slučaju preporučamo kupnju perilice-sušilice koja zauzima manje prostora od dvije odvojene mašine. Na zidove kupaonice (iznad perilice, iznad umivaonika i sl.) uvijek možete postaviti dodatne police koje će poslužiti kao dodatni prostor za odlaganje stvari.

Kako bi vaša kupaonica bila ugodna i opuštajuća, možete dodati i dekorativne elemente, poput šarenih tepiha ili cvijeća na polici. Također možete smisliti kutije različitih boja i veličina za uredno skladištenje i organizaciju pribora na policama.

Kupaonska oprema za velike kupaonice

Budući da veće kupaonice imaju veći volumen, imamo nešto veći izbor opreme, jer nismo ograničeni dimenzijama. Za savršen i vizualno atraktivan konačni učinak kupaonska oprema treba biti kompatibilna, izrađena od sličnih materijala i kompatibilnih boja. U nju možete ugraditi i razne dekorativne elemente koji će dodatno povezati cijeli prostor.

Ovisno o potrebama i broju ukućana, možemo odabrati jednostruki ili dupli umivaonik te veći broj kupaonskih ormarića koji će nam osigurati sav potreban prostor za odlaganje stvari. Praktično je da ispod ili iznad sudopera postoje barem police koje omogućuju odlaganje nekih osnovnih potrepština koje koristimo svakodnevno.

Osim WC školjke, bidea i tuš kade s tuš kabinom, možemo se odlučiti i za ugradbenu kadu, ukoliko prostor dopušta. Ako više puta tjedno peremo veće količine rublja, isplati se kupiti posebnu perilicu i sušilicu jer ćemo na taj način moći osušiti prethodno oprano rublje, au međuvremenu ponovno koristiti perilicu. Prostor za odlaganje prljavog rublja može se zgodno sakriti u namjenskom ormariću.

Obično se kupaonica smatra mjestom gdje se odvijaju osnovne životne funkcije. Kupaonica može biti i puno više, može predstavljati mjesto opuštanja i mira. Kvalitetna kupaonska oprema i kupaonski namještaj rađen po mjeri pridonose dobrom ugođaju kupaonice.

Kupaonska oprema i kupaonski ormarići

Ugodnu atmosferu možemo dočarati kako u velikim tako i u malim kupaonicama. Moramo obratiti pozornost samo na detalje, kao što su materijali, boje, teksture, kontakti itd. kupaonska oprema. Kupaonsku opremu moguće je izraditi po narudžbi kod stolara. Pri odabiru prije svega moramo obratiti pozornost na to da su odabrani materijali otporni na vlagu. Kupaonska oprema najčešće se izrađuje od jednog od sljedećih materijala, medijapan, plastificirani medijapan, furnir, kao i drvo. Moramo obratiti pozornost na to da je pult oko sudopera izrađen od vodootpornog materijala.

Bočne stranice kupaonske opreme mogu biti i od furnira. Furnir je tanko rezano drvo posebnim metodama rezanja, koje se zatim koristi za lijepljenje npr. ploče od iverice. Ploče lijepljene furnirom izgledaju gotovo identično drvetu, samo što su puno jeftinije. Furnir je također potrebno dodatno zaštititi posebnim premazima prije uporabe.