Prikazuje se svih 7 rezultata

KONVEKSNA OGLEDALA

Konveksno zrcalo je zrcalo čija je reflektirajuća površina udaljena više

od središta zakrivljenosti. dijele se u dvije skupine. Ogledalo se odnosi na bilo koju glatku poliranu ili sjajnu površinu koja može reflektirati svjetlosnu zraku i oblikovati sliku.
Može biti dvije vrste. Ogledalo čija je reflektirajuća površina ravna je ravno zrcalo, dok se zrcalo sa zakrivljenom reflektirajućom površinom naziva sfernim zrcalom. Okruglo ogledalo ima dvije vrste, tj. Konveksno zrcalo i konkavno zrcalo. Konveksno zrcalo ima reflektirajuću površinu koja je izbočena prema van. Glavna razlika između konveksnog zrcala i konkavnog zrcala je slika koju čine ta dva zrcala. Dok konveksno zrcalo tvori smanjenu sliku, konkavno zrcalo oblikuje uvećanu ili smanjenu sliku ovisno o položaju predmeta. Zrcala se skupljaju u konkavno zrcalo zbog činjenice da kada paralelne upadne zrake padnu na površinu zrcala, zrake se reflektiraju i susreću u određenoj točki, tj. U centru pažnje.

Njegov oblik je isti kao žlica. Reflektirajuća površina konkavnog zrcala savijena je prema unutra da usmjeri, tj. Dalje od izvora svjetlosti. Kada se svjetlost odbije od krivulje do određenog područja, formiraju sliku. Uglavnom konveksna i konkavna zrcala dvije su vrste okruglih zrcala s mnogo namjena. Što nije moguće s ravnim zrcalom. Dva su zrcala dijametralno nasuprot jedno drugome i daju različite slike na različitim položajima.

Preloader